2011. június 10., péntek

...bimba? Az meg micsoda?

Minden, ami a kezeim közül kikerül és gyerekeknek szánom, az  b i m b a . Marokállatkák, textilmesekönyvek, rácsvédők, párnák, takarók, és a paletta szép lassan bővül...

Miért pont bimba?
Amikor elkezdtem gyártani a dolgaimat gyerekeknek, szerettem volna egy olyan nevet, amiről beazonosíthatóak lesznek a termékeim, hangzása, jelentése is utal a profilra, és valamilyen formában kapcsolódik a fiamhoz és a lányomhoz is, hiszen többnyire Ők ihlettek/ ihletnek a munkára.

A fiamnak volt egy kispárnája, amit pici korában sokáig magával hurcolt mindenhová, és dudlizás közben azt morzsolgatta a kis ujjaival. 
Neve is volt : Pampi. 
Elkezdtem játszani a betűk ide-oda pakolgatásával, forgatásával ( szakmai ártalom:) ) és így született meg a  b i m b a , melyben így már mindkét gyermekem benne volt picit, hiszen " bimba" olaszul annyit jelent: kislány.

Ebben a blogban többnyire a róluk fogok írni. Mármint a bimbákról, meg ami hozzájuk kapcsolódik. Kezdem mindjárt egy csoportképpel a bandáról! Ők az ún. marokállatkák, vagy alvósállatkák.
Karakteres pofijukat egy vizsgafeladatnak köszönhetik; piktogramokat kellett terveznem, és mivel gyerekeknek tervezek legtöbbször, kézenfekvő volt, hogy valamilyen formában az állatokat hozom össze a piktogramokkal. Ők születtek a két témakör házasításából...
Anyagukat tekintve nagyon kellemes a tapintásuk, mert puha polárból készült az elejük, a hátsó oldaluk pedig pamutvászon. A pofijukat kézi szitanyomással készítettem, illetve szintén szitázással készült a "kabátkájuk". Egyfelől azért, hogy ne fázzanak, másfelől ez a kis ruhadarab megvédi a bundájukat a naphosszat tartó gyömöszölés okozta foltocskáktól, amit az apró kezecskék okoznak. A kabátka gombolással záródik, és a "csattanója" a kabát belsején található egyszerű versike, minden állatkához külön-külön.



Összegezve kifejezettem készségfejlesztő babajáték (bár a felnőttek is legalább annyira lelkesek, amikor kézbe veszik), hiszen a különböző anyagminőségek a tapintást fejlesztik, a kontrasztos színek, váltakozó vonalminőségek a látás fejlődését, a könnyebb fókuszálást segítik, a dallamos versikék pedig a ritmusérzék, a beszéd kialakulásának elősegítésében játszanak fontos szerepet.
Ha megtetszettek a marokállatkák, a meska boltomban megvásárolhatod őket, vagy ha nem szeretsz "látatlanban" vásárolni, akkor a  Két Egér Könyvesboltban és a Nami-ban személyesen is megbizonyosodhatsz a minőségről!:)

Nincsenek megjegyzések: